BAŞKAN ELÇİN KAMUOYU AÇIKLAMASINDA BULUNDU

Genel 26/12/2023 15:56

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin gündeme dair konularla ilgili kamuoyu açıklaması düzenlendi.

Belediye Başkanımız Sayın Demirhan Elçin, Belediye Hizmet Binası önünde düzenlediği basın açıklamasında 3 adet hizmet aracının Artvin Belediyesine kazandırıldığını ve 20 emekçinin Artvin Belediyesinde işe başladığını duyurarak gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Başkan Elçin konuşmasına başlamadan önce uzun yıllarca Artvin Belediyesinde fedakarca çalışan ve yakalandığı illet hastalığa yenik düşerek vefat eden Mehmet Öngüner’e Allahtan Rahmet ve sevenlerine başsağlığı dileyerek başladı.

Artvin Belediyesinin makine parkını genişlettiklerini ifade eden Başkan Elçin; ‘Belediyemizin araç parkına kazandırdığımız 1 adet çöp aracı, 1 adet büyük iş makinelerimizin nakliyesini yapmak için aldığımız sal kasa kamyonumuz ve Belediyemiz envanterinde olmasına rağmen çürümüş ve kullanılmaz hale gelmiş olan 28 kişilik otobüsümüzü tepeden tırnağa A’dan Z’ye tamamen yeniden yaptırarak hizmete başlamasına burada birlikte tanıklık edeceğiz.

Sıfırı 4-5 Milyon TL olan 5 bin KM’deki çöp kamyonunu 890 Bin Lira’ya Belediyemize kazandırarak bu araçla Artvin’imizin en az 10 yıllık çöp kamyonu sıkıntısını gidermiş olduk. Belediye olarak inşallah mevcuttaki 4 çöp aracımızı da sırasıyla bu şekilde yenilemeye gayret göstereceğiz.

Belediye meclis kararıyla Ankara Büyükşehir Belediyesinden 170 Bin Lira bedelle satın aldığımız zift tankeri aracını, büyük iş makinelerinin nakliyesini yapabilmek için sal kasa aracına 740 Bin Lira bedel karşılığında dönüştürdük.  Bu gün kime satarsan sat en az 2 – 2.5 milyon Lira değerinde bir aracı Belediyemize kazandırdık. 2023 Kasım ve Aralık ayında iş makinelerinin nakli için ayda yaklaşık 100 Bin Lira gibi hatırı sayılır ücretlerle gerçekleştiriyorduk.

Şimdi bu hizmetimizle belediyemizi ödeme yükünden kurtarıp tasarruf etmesini sağladık.

Belediyemiz envanterinde bulunan 28 kişilik otobüsümüz çürümüş bir haldeydi sıfırını almaya gücümüz yetmediği için 288 Bin Lira ödeyip tamamen sıfır ayarında herşeyini kaportasını motorunu koltuklarını boyasını sil baştan yaptırdık. Bu gün aynı şekilde yaptırmak istesek 700-800 Bin Lira’dan aşağı yaptıramayız. Yeni sıfırını almak istesek 5 milyon Liradan aşağı alamayız.

Bu otobüsümüzle zaman zaman şehir içinde cenaze definleri, sosyal faaliyetler eksik kalması halinde 65 yaş üstü büyüklerimiz, gazilerimiz, şehit yakınları ve dezavantajlı hemşehrilerimizin ücretsiz ulaşımlarını sağlamak için halkımızın hizmetine sunuyoruz. Şu andaki değeri  1ç5 - 2 milyon Lira civarındadır. Herkese hayırlı uğurlu ve helali hoş olsun.’ Diye konuştu

Belediye olarak her zaman istihdama katkı sağlamak için elinden gelen gayreti gösterdiğini ve bundan sonra da göstereceğini söyleyerek 20 Emekçinin bu gün içerisinde işe başladıklarını ve yarında bir 20 kişinin başlayacağını ifade eden Başkan Elçin şunları kaydetti:

‘Şu an burada bulunan,  gördüğünüz 20 emekçi kardeşimizi, Belediyemizdeki çalışkan gayretli fedakâr iş arkadaşlarımıza katılmalarını sağlamak için bugün itibariyle işe başlattık. Artvin’ e daha iyi hizmet etmek için, gücümüze güç katsın diye güçlü Belediye ordumuza sizlerin huzurunda dahil ediyoruz.

Her birini mahallenizde, caddenizde, sokağınızda, evinizin önünde sizlerin daha konforlu yaşamaları için gayret edip emek vererek çalıştıklarını göreceksiniz. Bu daha başlangıç çok kısa sürede yeni iş arkadaşlarımızı da işe alarak istihdama katkı sağlamaya devam edeceğiz.

Bir konuyu burada 1 kez daha belirtmek istiyorum. Belediye Başkanlığımızda çalışanların aylık ücretlerini eski dönemlerdeki gibi taksit taksit değil her ayın 1’inde ve 15’inde tamamını fazla mesaisiyle cumartesi pazar çalışma ücretleriyle birlikte eksiksiz ödüyoruz. Asgari ücretin 11.402 tl. olduğu bu dönemde belediyemizde şu anda bel-yap şirketinde en düşük ücret yani asgari ücret net 18 Bin Lira’dır. Bel-Yap işçilerinin ortalama net ücreti 20 Bin 500 Lira’dır. Kadrolu  işçilerin ortalama ücreti net ücreti 34 Bin Lira, Memurların ortalama net ücreti 33 Bin 200 Lira’dır.

01 mart 2024 tarihinde Bel - Yap ve kadrolu işçilerimizin tümü toplu sözleşme gereği enflasyon oranı ve enflasyon oranın % 15’i refah payı ile birlikte maaşlarını alacaklardır.’ Dedi.

Başkan Elçin, konuşmalarını; ‘Çalmayan, çaldırmayan, geçmiş 50 yılın sorunlarını 4 yılda çözen, mali disiplini sağlayıp tüm borçlarını günü gününe ödeyen, şeffaf halkçı belediyeciliğin öncülüğünü yapan, pandemiyi bile bahane etmeden hizmetlerini aksatmayan, yetimin hakkını yedirmeyen, başarılı, çalışkan memleketin evladı olan, görevi süresi boyunca parti örgütleriyle  hiç problem yaşamayan 37 bin Lira nakit para ile teslim aldığı Belediyeyi mali disiplinle israfa son verip hizmetleri artırıp bu günkü nakit varlığını 17 milyon 500 bin Lira’ya getirdim.’ Diye tamamladı.

Konuşmaların ardından Belediye önünde sergilenen hizmet araçları kesilen koç ve dua eşliğinde hizmete sunuldu.